Kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren

Een hele leuke en effectieve manier voor kinderen om aan zichzelf te werken is via een coaching met behulp van een paard of pony. Het voelt vaak veiliger voor kinderen om over de dieren te praten, dan over zichzelf. Door middel van oefeningen kun je werken aan bijvoorbeeld de lichaamstaal en houding van het kind.

Coaching samen met een paard is bij uitstek geschikt voor kinderen en jongeren. Kinderen gaan graag met dieren om. Bij het paard is er een veilige en prettige plek voor het kind om tot zichzelf te komen en zichzelf te mogen zijn. Zonder oordeel, zonder druk van buitenaf.

Een paard oordeelt niet, je mag jezelf zijn. Je kunt heerlijk tegen het paard
aanleunen en je tranen laten vloeien of zachtjes aan het paard vertellen
wat je dwars zit. Maar we doen vooral ook veel leuke dingen en oefeningen,
waardoor je beter in je vel komt te zitten. Er zijn niet veel woorden nodig.
Je mag praten, maar het hoeft niet.

Een paard of pony helpt het kind om te ontspannen. We zien vaak dat drukke kinderen rustiger worden bij het paard. Gesloten of onzekere kinderen voelen zich juist vrijer en durven zich meer te uiten. Omgaan met paarden en pony’s helpt ook bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen of wanneer er sprake is van een verlies, verdriet of angsten.

Wanneer er door omstandigheden spanningen in het gezin zijn, kan het voor een kind een uitlaatklep zijn om bij de paarden en pony’s te zijn. Paardenkr8 is ook het juiste adres voor kinderen die zin hebben in een gezellige middag, waarin vertrouwen, samenwerken en contact met jezelf, je omgeving en het paard centraal staan. Waarbij je mag zijn zoals je bent en je spelenderwijs veel leert over jezelf. Wat de reden of hulpvraag ook is, uw kind is van harte welkom bij Paardenkr8!